25 Soal Bahasa Inggris Terbaik Kelas 9 SMP

Diposting pada

Dear Readers,

PustakaBahasaInggris.com – Hari ini saya akan memberikan 25 Contoh Soal terbaik lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan khusus untuk kalian para peserta didik kelas 9 SMP.

Let’s check this one out!

25 Contoh Soal Bahasa Inggris Terbaik Untuk Kelas 9 SMP

25 Soal Bahasa Inggris Terbaik Kelas 9 SMP
25 Soal Bahasa Inggris Terbaik Kelas 9 SMP

Choose the correct answer!

This section is for number 1 to 10

Listening Section

My Best Friend

Probably my best friend is one of my schoolmates. Her name is Marcela and we have … (1) each other since we were 8 years old. If I were to … (2) how she looks, I would… (3) she is very pretty. She … (4) short brown hair, brown almond-shaped eyes, a small nose and a small pointed chin. She is not very… (5) but not short either and she is quite slim. She doesn’t like to dress up so I usually see her… (6) jeans and a T-shirt or sweater. She has a very nice personality and a wonderful sense of humor but she can also … (7) a little depressed from time j to time. I can always … (8) on her to be honest and to give me the best advice. We are … (9) in many of the same hobbies. We both enjoy music, … (10) the guitar and singing. Whatever we’re doing, it’s always fun to be with her.

1. The correct answer is ….

a. know
b. now
c. known
d. noun
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, known.


2. The correct answer is ….

a. described
b. describes
c. describe
d. discard
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, describe.


3. The correct answer is….

a. say
b. says
c. saw
d. see
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, say.


4. The correct answer is ….

a. bass
b. grass
c. has
d. gas
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, has.


5. The correct answer is ….

a. tool
b. toll
c. tall
d. tale
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, tall.


6. The correct answer is ….

a. hearing
b. bearing
c. worrying
d. wearing
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, wearing.


7. The correct answer is ….

a. bet
b. bite
c. get
d. gate
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, get.


8. The correct answer is ….

a. count
b. counts
c. could
d. cloud
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, count.


9. The correct answer is ….

a. interesting
b. interested
c. interest
d. arrested
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah, interested.


10. The correct answer is ….

a. playing
b. paying
c. buying
d. flying
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, playing.


11. X: “My sister will go to Australia next week.
There is a farewell party at home.

a. Would you come to my house?
b. Can you help me to look for my house?
c. What can I do with my house?
d. Would you mind buying my house?
Jawaban: a
Jawaban yang sesuai adalah, Would you come to my house?


12. Diane studies the lesson ….

a. diligently
b. correctly
c. possibly
d. purely
Jawaban: a
Adverb yang sesuai adalah, diligently.


13 Susan: “We will have a vacation, won’t we?”
Hernan: ‘Yes. we will. What is your plan?”
Susan: “Nothing. What about you?”
Hernan: “I … my grandparents in Bandung.

a. visit
b. have visit
c. am going to visit
d. visited
Jawaban: c
Jawaban yang sesuai adalah, am going to visit, karena merupakan suatu rencana.


14. … she did the test.
a. Neatly
b. Recently
c. Correctly
d. Politely
Jawaban: c
Adverb yang sesuai adalah, correctly.


15. Aviet: “How about going out for lunch?”
Diana: ” … but I have a lot of work to do this”

a. I am sorry
b. I will come
c. I am certain
d. I really doubt
Jawaban: b
Jawaban yang sesuai adalah, I will come (expression of refusing invitation).


16. This is the place where we should cross the street. We … use the zebra cross to go to the other side of the street safely.

a. may
b. are going to
c. must
d. couldn’t
Jawaban: c
Jawaban yang sesuai adalah must, karena suatu keharusan.


17. Mother: “Do you have any homework this night?”
Aisha: “No, I don’t. What’s going on, Mom?”
Mother: “… in my cooking competition tonight.”
Aisha: “That sounds great.”

a. I would like to invite you to come
b. I am glad to hear that
c. I am really sure
d. I feel that I really doubt
Jawaban: a
Jawaban yang sesuai adalah, I would like to invite you to come (expression of invitation).


18. Next week, I will have a final examination. So I… study hard start from now.

a. must
b. can
c. may
d. am going to
Jawaban. a
Jawaban yang sesuai adalah, must, menyatakan suatu keharusan.


19. … she is an Arabian.

a. Carefully
b. Purely
c. Beautifully
d. Recently
Jawaban. b
Jawaban yang sesuai adalah, purely.


20. Mr. Haryanto: “Would you come to my house for dinner?”
Mr. Andrian:”… What’s the time?”
Mr. Haryanto: “At 7 o’clock, we’ll wait for your coming.”

a. I’m sorry I can’t.
b. I doubt about that.
c. I have a lot of jobs.
d. I’d love to.
Jawaban: d
Jawaban yang sesuai adalah, I’d love to (expression of receiving the invitation).

Text for number 21 and 22

My name is Nadine. Zulfa and I are best friends. Zulfa is an honest person. It is easy for her to make friends because she is very friendly. We often discuss about everything. She can be very stubborn. She often forgets things and very bad tempered too.

21. Who is Zulfa?

a. She is friendly.
b. She is stubborn.
c. She is a bad-tempered girl
d. She is Nadine’s best friend.
Jawaban: d
Jawaban dapat dilihat pada baris 1 – 2 dari bacaan, “Zulfa and I are best friend”.


22. Why is Zulfa easy to make friends?

a. Because she is very stubborn.
b. Because she has a bad-tempered.
c. Because she is a clever student.
d. Because she is friendly.
Jawaban: d
Jawaban dapat dilihat pada baris 3-4 dari bacaan, “It is easy for her to n because she is very friendly”.

The letter is for number 23 to 25

Dear Rahma,

I have a friend who likes to lie. She lies almost everyday to every body. I want to let her know that her bad habit makes everyone disappointed. Please give me your advice.
I need it so much.

Dina


23. Who is the writer of the letter?

a. Rahma
b. Dina
c. Rahma’s friend
d. Dina’s friend
Jawaban: b
Penulis dari surat yag dimaksud adalah, Dina.


24. Who is the letter sent to?

a. Rahma
b. Dina
c. Rahma’s friend
d. Dina’s friend
Jawaban: a
Surat tersebut diperuntukkan untuk Rahma.


25. What’s suggestion that she asks Rahma?

a. How to advice herself to study hard
b. How to spend a holiday with her friend together
c. How to tell her friend about her lies.
d. How to advise her friend not to lie.
Jawaban: d
Jawaban yang sesuai adalah, How to advise her friend to not too many lies (lihat kalimat terakhir pada surat tersebut).


Pelajari juga contoh-contoh soal yang lain di sini: