[Best of the Best] 100 Kumpulan Contoh Soal Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Essay Lengkap dengan Kunci Jawaban

Posted on

PART B

I. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d!

Listening Section

This section is for number 1 to 10

This is growth spurt time, kids …(1) about 20% of adult height and 50% of adult weight during … (2). Because growth and … (3) is so rapid during this period, the requirements for all nutrients increase. This is especially true of calcium and … (4). The best way to … (5) teen dietary changes is by … (6) information about short-term consequences that they can relate to: appearance, athletic ability, popularity and… (7) of life, because these are more important to most teens than long-term health. Calcium will … (8) them grow taller during their growth spurt. Iron will help them … (9) better on tests and … (10)

1. The correct answer is ..

a. gen
b. gain
c. plain
d. brain
Jawaban: b
Jawaban yang benar adalah gain.

2. The correct answer is ….

a. add
b. bread
c. adolescence
d. consequences
Jawaban:c
Jawaban yang benar adalah adolescence.

3. The correct answer is ….

a. change
b. catch
c. cage
d. cat
Jawaban : a
Jawaban yang benar adalah change.

4. The correct answer is

a. gone
b. cone
c. freon
d. iron
Jawaban: d
Jawaban yang benar adalah iron.

5. The correct answer is …

a. make
b. take
c. fake
d. bake
Jawaban: a
Jawaban yang benar adalah make.

6. The correct answer is ….

a. bringing
b. taking
c. presenting
d. changing
Jawaban:c
Jawaban yang benar adalah presenting.

7. The correct answer is ….

a. garment
b. enjoyment
c. government
d. excitement
Jawaban : b
Jawaban yang benar adalah enjoyment.

8. The correct answer is ….

a. sleep
b. slept
c. pulp
d. help
Jawaban : d
Jawaban yang benar adalah help.

9. The correct answer is ….

a. do
b. foe
c. you
d. blue
Jawaban : a
Jawaban yang benar adalah do.

10. The correct answer is ….

a. say
b. bye
c. stay
d. play
Jawaban : c
Jawaban yang benar adalah stay.

Text for number 11 to 16

Fax Machine

Fax, the short term for facsimile is a telecommunications technology used to transfer copies (facsimiles) of documents, especially using affordable devices operating over the telephone network. The word telefax, short for telefacsimile, for “make a copy at a distance”, is also used as a synonym. The device is also 1known as a telecopier in certain industries. When sending documents to people at large distances, faxes have a distinct advantage over postal mail in that the delivery is nearly instantaneous, yet its disadvantages in quality and its proprietary format have relegated it to l Ja position beneath email as the prevailing form electronic document tranferral.

11. What is “fax” short term for?

a. Faxi
b. Facsimiles
c. Telefax
d. Faxphone
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah facsimiles, lihat kalimat ke-1 pada teks.

12. What is fax?

a. Fax is a tool for the telephone.
b. Fax is the tool to print something.
c. Fax is a tool to transfer copies (facsimiles) of documents.
d. Fax is a tool to type something
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah tool to transfer copies (facsimiles) of documents lihat kalimat ke-1 pada teks.

13. What is “telefax” short term for?

a. Facsimiles
b. Telegram
c. Telefacsimiles
d. Electronic male
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah Telefacsimiles lihat kalimat ke-2 pada teks.

14. What is the other called of telefax?

a. Fax
b. Telefacsimiles
c. E-mail
d. Telegram
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah Telefacsimiles lihat kalimat ke-2 pada teks.

15. “… faxes have a distinct advantage over postal mail in that the delivery is nearly mstantenous… “

a. benefit
b. useful
c. income
d. disadvantage
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah disadvantage (kerugian)

16. “… telecommunication technology used to transfer copies (facsimiles) of a document.”
What is the meaning of transfer?

a. Memindahkan
b. Membuat
c. Menggandakan
d. Mencetak
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah memindahkan.

17. Anna: Was Indonesia team as strong as Japan?
Cindy: No, I think Japan was stronger than Indonesia.
Ana:But … China, Japan or Indonesia?
Cindy: China.

a. Which team is the strongest
b. Which team is the weakest.
c. Which country plays better.
d. Which country plays the fastest
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah Which team is the strongest, degree of comparasion jenis superlatif (paling).

18. Jane: Do you want to join us for the coming holiday?
Gina: Where are you going?
Jane: To Pangandaran beach.
Gina: … My family plans to visit my grandfather in the village.

a. I am certain
b. That’s a good idea
c. I don’t doubt that
d. I am not sure
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah I am not sure. Gina tidak yakin bisa ikut Jane karena keluarganya mempunyai rencana mengunjungi kakeknya di desa.

19. Arrange these words into a good sentence Noodles (1) – a bowl (2) – will (3) – of (4) – have (5) – fried (6) – I (7)

a. 7-3-5-2-4-6-1
b. 7-3-5-2-6-4-1
c. 7-3-5-6-1 -4-2
d. 7-3-5-2-1 -4-6
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah I will have a bowl of fried noodle.

20. Jack: Do you know about the most famous sport in the world?
Bob: Yes. That is the Olympic games.
Jack: Yeah. I… with you.

a. sure
b. certain
c. agree
d. disagree
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah agree.

21. Ali: I like to hear murotal Al Qur’anul Kareem by reciter Sheikh Ghamidee.
Muhamad: When…?
Ali: Tomorrow, at this dormitory.

a. is borrow me
b. will you lend me
c. you borrow
d. do you borrow it
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah when will you lend me? karena merupakan suatu rencana yang akan dilaksanakan besok.

22. Saiful: Are they Hammam and Umar?
Ali: Yes, they are.
Saiful: Where are they going?
Ali: I think they… fishing
Saiful: I love fishing. Let’s join them.

a. Is going to
b. Going to
c. Were going to
d. Are going to go
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah are going to go, untuk menyatakan kegiatan yang akan dilakukan.

23. Mark: This is my painting, Sir.
Mr. Rudolph: Wow, I think it is… one.
Mark: Thank you.

a. the worst
b. the worse
c. the best
d. the better
Jawaban: c
Jawban yang tepat adalah the best, bentuk degree comparison jenis superlative.

24. James: Which one is better, traveling by taxi or a bus?
Alexa: Of course by taxi, but traveling by bus… than a taxi.

a. more expensive
b. expensive
c. cheaper
d. cheap
Jawaban : c
James akhirnya memilih akan naik bus setelah diberi tahu Alexa bahwa naik bus lebih murah (cheaper)

25. Tylor: Why does your father like living in the countryside?
Eva: Because it is… living in the city.

a. quite
b. the quietest
c. quiter than
d. as quietest
Jawaban: c
Di pedesaan lebih tenang (quiter than) dari pada di kota

26. Rosa: Do you like listening to the radio?
Linda: Yes, I often listen to the BBC.
Rosa: I do too. But I think the afternoon broadcast is … than in the morning.
Linda: You are right.

a. as clear as
b. clearer
c. clearest
d. clear
Jawaban: b
Siaran di sore hari lebih jelas (clearer) dari pada di pagi hari.

27. Budi beats Hoyer-Larsen of Denmark at the Sanyo Indonesia Open Badminton Championships because he played … than Hoyer- Larsen

a. carefully
b. as carefully
c. more carefully
d. the most carefully
Jawaban: c
Bermain lebih berhati-hati (more carefully)

28. Andy: Do you like pizza?
Wiliam: No I don’t. How about you?
Andy: ….

a. I don’t either
b. Neither don’t I
c. I don’t too
d. So do I
Jawaban: a
Either dan Neither di gunakan untuk kalimat negatif. Andy mengatakan ia juga tidak suka pizza. Bentuk eliptic yang tepat adalah / don’t either.

29. Zack: …
Smith: Neither can I.

a. I can’t operate a computer.
b. I like to write a letter.
c. I don’t think he can do that.
d. I am not going to go.
Jawaban : a
Smith menjawab aku tidak bisa. Kalimat ini mengungkapkan ketidakmampuan dengan menggunakan can’t. Maka kalimat sebelumnya (kalimat Zack) juga menggunakan can’t.

30. Harry: I have never been to Bali. How about you?
James: …

a. I have too.
b. I haven’t too.
c. So have I.
d. Neither have I.
Jawaban : d
James mengatakan bahwa ia juga belum pernah ke Bali. Bentuk elipticnya adalah Neither have I

Vote your voice for better articles

[Best of the Best] 100 Kumpulan Contoh Soal Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Essay Lengkap dengan Kunci Jawaban
4.2 (83.33%) 6 votes


Best regards: PustakaBahasaInggris.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *