Terupdate – Contoh Latihan Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Bahasa Inggris

Diposting pada

Dear Readers,

PustakaBahasaInggris.com – Hari ini saya akan membahas Contoh Soal Latihan Lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan.

Semoga artikel ini membantu dan menambah wawasan kalian dalam mengerjakan soal-soal di sekolah.

Let’s do it!

Contoh Latihan Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Bahasa Inggris

Contoh Latihan Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Bahasa Inggris
Contoh Latihan Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Bahasa Inggris

Choose the correct answer!

text for number 1 to 10

Violence on television … (1) children negatively, according to … (2) research. The three major effects of seeing… (3) on television are: children may… (4) less sensitive to the pain and suffering of others, children may be more… (5) of the world around them, children may be more, likely to… (6) in aggressive ways toward others. Imitation is a high human element, especially among the … (7). The fact is the average American child will have… (8) 100.000 acts of televised violence, including 8000 depictions or murder, by the time he or she finishes sixth grade (approximately 13 years old). If you… (9) wall to wall violence on TV has no effect, why would you …(10) that one-minute adverts in the breaks do have an effect?

1. The correct answer is ….

a. effects
b. afraid
c. afford
d. apart
Jawaban : a
Jawaban yang benar adalah effects .


2. The correct answer is ….

a. diagonal
b. numerical
c. alphabetical
d. psychological
Jawaban : d
Jawaban yang benar adalah psychological.


3. The correct answer is ….

a. chance
b. violence
c. turbulence
d. disturbance
Jawaban : b
Jawaban yang benar adalah violence.


4. The correct answer is ….

a. dome
b. come
c. become
d. disturbance
Jawaban : c
Jawaban yang benar adalah become.


5. The correct answer is ….

a. full
b. dull
c. bull
d. fearful
Jawaban: d
Jawaban yang benar adalah fearful.


6. The correct answer is ….

a. behave
b. become
c. because
d. because of
Jawaban : a
Jawaban yang benar adalah behave.


7. The correct answer is ….

a bank
b. young
c. drunk
d. trunk
Jawaban : b
Jawaban yang benar adalah young.


8. The correct answer is ….

a. watched
b. patched
c. hatched
d. danced
Jawaban : a
Jawaban yang benar adalah watched.


9 The correct answer is ….

a. swing
b. sing
c. think
d. blink
Jawaban : c 
Jawaban yang benar adalah think.


10. The correct answer is

a. jean
b. bean
c. keen
d. imagine
Jawaban: d
Jawaban yang benar adalah imagine.

Text for number 11 to 15

Television gives several programs for its viewers. One kind of television program is News Report. News Report is a program that is reported all of the news in the world. This is the factual program, all of the news is a fact. A fact is something that is true. Some of the news program in television, namely Liputan 6 Siang, Dunia Dalam Berita, Fokus Siang, and etc. Another program is an infotainment program. Same as news program this program is the factual program and giving an information to viewers. Difference with news program, the infotainment programme informs the celebrity’s news, for example Kisah Seputar Selebriti, Silent, Sinden Gossip, Hot Spot. etc.

11. Mention two kind of factual programs that informed in the text!

a. News Report and Fokus Siang
b. News Report and Infotainment
c. Liputan 6 Siang and Dunia Dalam Berita
d. Infotainment and News Report
Jawaban: d
Dua acara yang termasuk acara yang menginformasikan kejadian/berita menurut fakta yang ada adalah Infotainment and News Report.


12. What is a fact?

a. Fact is something that isn’t true.
b. Fact is a comercial program in television station
c. Fact is something reports by a broadcaster.
d. Fact is something that is true.
Jawaban: d
Fakta adalah sesuatu yang nyata/benar terjadi (kalimat ke-5 dari bacaan)


13. There are some of the news programs in television, except….

a. Dunia dalam Berita and Reportase Pagi
b. Dunia dalam Berita and Liputan 6 Siang
c. Kisah Seputar Selebriti and Hot Spot
d. Liputan 6 Siang and Fokus
Jawaban : c
Jawaban tertulis pada kalimat ke 6 pada bacaan.


14. What are the differences between the news program and infotainment program?

a. The news program is a commercial program.
b. Infotainment program is entertainment program only.
c.  News program informs a daily life of a celebrity.
d. Infotainment program gives celebrity information and entertainment.
Jawaban : d
Jawabanyang sesuai adalah d, lihat kalimat terakhir dari teks diatas.


15. Why does infotainment include factual program?

a. Because that is one kind of television program.
b. Because it gives factual information about celebrity.
c. Because it mostly liked by the viewers.
d. Because it has a good rating.
Jawaban : b
Jawabanyang sesuai adalah b, “Because it gives factual information about celebrity.” (lihat kalimat terakhir dari teks diatas)


16. Gina: Have you ever watched Sunday Brunch program?
Samantha: No, I haven’t. And you?
Gina: …

a. So have I.
b. Neither have I.
c. I have too.
d. I have either.
Jawaban: b
Nisa ingin mengatakan “Aku juga belum pernah”. Bentuk elliptic yang tepat adalah neither have I.


I7. Jack: Hi, what happens? Can I help you?
Mat: I cannot open this bottle.
Jack: Let me try to open it. Yups! Here you are.
Mat: ….
Jack: Never mind.

a. Thanks for doing it.
b. I think the bottle cannot be opened.
c. I’m not sure to open it.
d. I have no idea.
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah Thanks for doing it (expression of gratitude), Karena Jack telah membantu Mat untuk membukakan botolnya maka Mat mengucapkan terimakasih kepadanya.


18. Would you mind … the door? Thanks.

a. open
b. opens
c. to open
d. opening
Jawaban: d
Bentuk kata yang tepat setelah mind adalah kata kerja bentuk -ing. Kata kerja yang sesuai dengan pilihan adalah opening (gerund)


19. Is- attend-in-University-to-going-Indonesia-He- the-of-meeting
Arrange the words above into the correct

a. He is attend meeting to going of the University in Indonesia.
b. He attend is going to meeting in the University of Indonesia.
c. He is going to attend of meeting in University the Indonesia.
d. He is going to attend meeting in the University of Indonesia.
Jawaban: d
Dia akan menghadiri pertemuan di Universitas Indonesia.


20. Harry: Would you like to go camping with us next holiday?
Donny:… but I have to take care of my mom. She has been hospitalized for a week.

a. It sounds interesting
b. Sorry, I can’t
c.  I’m afraid, not
d. I am sorry to hear that
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, It sounds interesting.

Temukan contoh pilihan ganda lainnya di sini: