25 Contoh Soal Latihan Ujian Midsemester Kelas 9 SMP Lengkap Dengan Kunci Jawaban Dan Pembahasan

Diposting pada

Dear Readers,

PustakaBahasaInggris.com – Hari ini saya akan membahas 25 Contoh Soal latihan ujian Midsemester lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan khusus untuk kalian para peserta didik kelas 9 SMP.

Let’s check this one out!

25 Contoh Soal Latihan Ujian Midsemester Kelas 9 SMP Lengkap Dengan Kunci Jawaban Dan Pembahasan

25 Contoh Soal Latihan Ujian Midsemester Kelas 9 SMP Lengkap Dengan Kunci Jawaban Dan Pembahasan
25 Contoh Soal Latihan Ujian Midsemester Kelas 9 SMP Lengkap Dengan Kunci Jawaban Dan Pembahasan

Choose the correct answer!

This section is for number 1 to 10

Listening Section

Flood can … (1) anywhere at any time with proper weather conditions, and anyone, residing in a low-lying area should be … (2) at all times for the possibility of such a natural disaster. The majority of efforts that can be undertaken to … (3) flood damage require a little bit of work, some common sense … (4) in action, and a realistic plan to … (5) personal property.

The best place to… (6) in avoiding flood damage is with the outside of your home. Take a good long look at your property, and assess the slope and potential flow of excessive water should a flood ever present a threat to your property. Having a reasonable idea from which direction flood water will … (7) your home by knowing the terrain in the local area and where any bodies of running water may… (8) their banks. Through this, you can … (9) a good idea of how to landscape your property so that water will… (10) away from it in a flood situation.

1. The correct answer is ….
a. accord
b. occur
c. accords
d. occurs
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah occur.


2. The correct answer is ….
a. prepared
b. prepares
c. repairs
d. repair
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah prepared.


3. The correct answer is ….
a. void
b. fluid
c. avoid
d. afford
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah avoid.


4. The correct answer is ….
a. apply
b. supply
c. supplied
d. applied
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah applied.


5. The correct answer is ….
a. protected
b. detected
c. detect
d. protect
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah protect.


6. The correct answer is ….
a. star
b. start
c. stare
d. stair
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah start.


7. The correct answer is ….
a. approaches
b. approach
c. approve
d. approves
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah approach.


8. The correct answer is ….
a. exceed
b. exit
c. exist
d. exhibit
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah exceed.


9. The correct answer is ….
a. bet
b. get
c. dead
d. died
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah get.


10. The correct answer is ….
a. flow
b. glow
c. slow
d. snow
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah flow.


11. X: …
Y: Certainly
a. Could you carry this bag for me, please?
b. What is the weather like?
c. Why don’t you see the doctor?
d. Who’s speaking, please?
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah Could you carry this bag for me, please? Merupakan ungkapan untuk menunjukkan kesopanan.


12. The flowers in the garden were beautiful. They just… by my sister.
a. watered
b. were watered
c. have been watered
d. had been watered
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, Had been watered. Bentuk kalimat pasif untuk past perfect tense.


13. Anne: …
Alysa: No, thanks. I can do it myself.
a. Could you please help me?
b. Will you please move this chair?
c. Would you like me to carry your suitcase?
d. Are you the manager of this office?
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, Would you like me to carry your suitcase ? Merupakan ungkapan menawarkan bantuan dengan ungkapan yang sopan.

Text for number 14 and 15

Indonesia’s Mount Merapi has unleashed a violent eruption that more than doubled its earlier death toll, to more than 100 people. It has also forced evacuation camps to relocate, and the president has declared the situation a national disaster. Relief workers Friday scrambled to relocate panicked evacuees after Merapi’s latest blasts, which killed scores of people. The eruption has continued non-stop since late Thursday sending hot gas clouds, ash and debris raining down. The President of Indonesia has put the country’s national disaster management agency in charge of the relief operation. Officials extended the evacuation area to 20 kilometers from the crater, since the latest victims were killed when a superheated gas cloud set fire to villages 18 kilometers away. The increasingly powerful eruptions have challenged relief efforts and stirred panic among evacuees forced to move for the second time lain two days. Nearly 90,000 people are now in need of shelter.


14. Who has declared the situation as a national disaster?
a. The president
b. The management
c. The victims
d. The officials
Jawaban: a
Jawaban disebutkan dalam dari bacaan, “… the president has declared the situation national disaster.”


15. Why did the Officials extend the evacuation area to 20 kilometers from the crater?
a. since the latest victims were killed when a superheated gas cloud set fire to villages 18 kilometers away
b. since the latest officials were killed when a superheated gas cloud set fire to villages 18 kilometers away
c. since the latest victims were killed when a superheated gas cloud set fire to villages 20 kilometers away.
d. since there were no victims killed when a superheated gas cloud set fire to villages 18 kilometers away
Jawaban: a
Jawaban disebutkan dalam bacaan, “… since the latest victims were killed when a superheated gas cloud set fire to villages 18 kilometers away”.


16. Aunty: Have you heard that you have been promoted to a higher position?
Wendy: Oh,… Thank God.
a. it is terrible
b. I haven’t heard about it
c. I’m sorry to hear that
d. it’s really wonderful
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adaiah, It’s really wonderful.


17. Koko: Have you finished your report?
Reno: Not yet.
Koko: …?
Reno: Of course. I’ll be very happy then.
a. What can I do for you?
b. Would you like me to help you?
c. Can you do something for me?
d. Can you do me a favor?
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah, Would you like me to help you? Suatu bentuk ungkapan yang digunakan untuk menawarkan bantuan.


18. Harry: Would you like to go camping with us next holiday?
Donny:… but I have to take care of my mom. She has been hospitalized for a week.
a. It sounds interesting
b. Sorry, I can’t
c. I’m afraid, not
d. I am sorry to hear that
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, It sounds interesting.


19. Ria: We’ll have to steam rice for dinner.
Yanto: Why? What’s happened with the rice cooker?
Ria: It is broken.
Yanto:…then.
a. We’ll get it repaired.
b. We’ll get someone repair it.
c. We’ll have someone repaired it.
d. We’ll have it to repair.
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah, We’ll have someone repaired it.


20. Anisa: Mom, could I have another cookie, please?
Mother: …, but don’t forget to share it with your sister.
a. Of course.
b. But it is so urgent.
c. Listen, don’t bother her.
d. You are kidding, I can’t.
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, of course.


21. A tsunami is a very large sea wave that is … by a disturbance along the floor of the ocean.
a. mobilized
b. generated
c. influenced
d. appreciated
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, mobilized.


22. Waiter: Under what name would you like the reservation?
Hasan: Siregar, Hasan Siregar.
Waiter: …
Hasan: Yes. It’s 555 -9363.
a. May I have your phone number?
b. Can I tell you my phone number?
c. Should you write your phone number?
d. Will you speak about your phone number?
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, May I have your phone number? Suatu ungkapan permintaan yang sopan.


23. The drugs … by Alysa, she got influenza.
a. has drank
b. have drank
c. has been drank
d. had been drank
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, had been drank. Klausa ini berbentuk kalimat pasif past perfect tense karena kejadian ini lebih dahulu terjadi dari klausa pertama.


24. Caller: Hello….?
Nita: I’m sorry, he is out. Could you call back at four?
Caller: All right. Thank you.
a. Could you speak to Mr. Aziz, please?
b. Can I take a message from you?
c. Could I speak to Mr. Aziz, please?
d. Would you like to call him again?
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, Could I speak to Mr. Aziz, please?


25. A: When did the accident happen?
B: It happened when the goods … from the truck.
a. unloaded
b. being unloaded
c. were unloaded
d. were being unloaded
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, were being unloaded (bentuk pasif dari past continuous tense).

Pelajari juga contoh-contoh soal yang lain di sini: